Vengaboys

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Vengaboys

We kunnen ons vast allemaal de verhalen van de Vengaboys nog wel herinneren?! In 1997 waren ze er ineens met de hitsingle “Parada de Tettas” een ode aan de vrouwelijke vormen waar menig man blij van wordt.
Het begon met het verhaal dat de Vengaboys 2 DJ’s waren die met een busje rond reisden en op elk feest met geld aan het strooien waren. Er begonnen steeds meer mensen te beweren op hun feestjes aanwezig te zijn geweest. Na 2 ‘s-zomerse hits kwamen ze met een nieuwe stijl vanaf Up & Down. Nog steeds wist eigenlijk niemand dat de Vengaboys gewoon 2 Nederlanders waren.
Al hun tracks waren geproduceerd door “Danski & Delmundo” … Nog steeds waren er weinig mensen die wisten dat dit Wessel van Diepen en Dennis Van Der Driesschen waren. Toch waren er wat oplettende mensen die de namen bekend voorkwamen van eerdere producties. Ze waren namelijk een aantal jaar daarvoor ook al vermeld op de cd’s van Nakatomi. Waarvan meerdere mensen al wisten dat dit van Wessel van Diepen was.
Het gezicht van de Vengaboys waren 2 heren en 2 dames. De heren zijn regelmatig van gedaante verwisseld. Maar de dames zijn tot de dag vandaag hetzelfde gebleven: Kim en Denise. Ook zij deden zich aan het begin voor als buitenlandse artiesten. Alleen tijdens de TMF awards was het Kim die er voor zorgde dat iedereen er achter kwam dat ze wel heel goed Nederlands sprak. Tijdens hun optreden dacht ze dat haar microfoon het niet deed en zei ze tegen haar collega: Roy, mijn microfoon doet het niet. ?
Overigens waren het niet alleen Wessel en Dennis die achter dit project zaten. Ook waren Pronti, Kalmani, Svenson en Johan Gielen er bij betrokken.
Kim van de Vengaboys was overigens ook de stem op de eerste single van DJ Jurgen, later Alice Deejay – Better Off Alone. Wat weer niet heel gek was, want ook hierachter zaten dezelfde producers (en 1 extra: DJ Isaac).
Ze brachten uiteindelijk 3 albums uit, waarvan 1 als titel: Greatest Hits. De gedachte daarachter was dat Greatest hits cd’s beter verkochten dan artiesten albums. En verder hadden ze natuurlijk vele singles en heel veel succes over de hele wereld.
Vandaag de dag treden ze (nu even iets minder dankzij een bepaald virus) nog steeds op en brengen heel af & toe nog een single uit. Vooral in de gayscene zijn ze nog steeds razend populair.
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner