T-Spoon

headerdb2023

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

T-Spoon

Als er 1 groep is in de jaren 90 die zeer variabel was in de stijlen van hun muziek dan was het T-Spoon wel. Eurodance, r&b, house, happy hardcore en zelfs reggae hebben de revue gepasseerd.
T-Spoon werd in 1991 opgericht door Shalamon Baskin ook wel bekend als Shamrock en producer Remy de Groot. Ook producers Serge Ramaekers en Dominic Sas waren betrokken bij de groep.
De hits van T-Spoon bestaan uit 3 fases.

Fase 1; In 1993 brachten ze hun eerste single uit: “No Time 2 Waste”. De opvolger was “Take Me To The Limit”. Op deze singles was naast de rap/zang van Shamrock, op de vocalen Ingrid Simons (moeder van van Eva) te horen. De singles werden beide in 1994 een top 10 hit.
Op de derde (Where R U Now) en vierde single (Mercedes Benz) was naast Shamrock de uit Chicago afkomstige zangeres Jean Shy te horen. Ook deze singles behaalden beide top de top 10.

Fase 2; In 1995 werd er een vaste zangeres aangetrokken bij de groep: Linda Estelle. Zij was voor het eerst te horen op de single “See The Light”. Dit was de eerste single die niet de top 10 wist te bereiken. Vervolgens kwamen in de periode 95/96 de singles A Part Of My Life, Rockstar, Someone Loves You Honey en Smiling uit. Allemaal in een andere stijl. Ze kwamen allemaal in de charts terecht maar geen enkele single behaalde de top 10. Toch worden al deze singles inmiddels als klassiekers bestempeld die iedereen meezingt!

In 1997 kwamen ze met de single Fly Away. Dit werd hun eerste single zonder hitnotering. De opvolger werd in de zomer van 1997 wel een enorme knaller! “Sex On The Beach” stond maarliefst 21 weken in de lijsten met als piek positie nr. 5! Dit is meteen hun grootste hit geweest in Nederland. T-Spoon bracht in de zelfde stijl nog een aantal vervolg platen uit: Message Of Love. Een kerstsingle, Merry Christmas en als laatste in 1998 Tom’s Party.

Fase 3; In 1998 werd Shamrock vervangen door Greg Dillard. Hij was o.a. te horen op de singles Got 2 Get U Back en Delicous. In 2000 verliet hij T-Spoon weer.
Sex On The Beach werd in 2004 opnieuw een bescheiden hitje. No Time 2 Waste werd in 2003, 2009 en 2021 ook nog in een nieuw jasje gestoken.

De verschillende producers achter T-Spoon waren uiteraard ook weer bij andere projecten betrokken. Een aantal mooie voorbeelden zijn: Unicorn (die we kennen van de happy hardcore singles Love me en Living In a Fantasy), Supreme Dream Team, Slider, Dixie’s Gang, Highstreet Allstars (jumpstyle project uit 2007), Rave Crusader, E-Ject en de Confetti’s.

Shamrock en Linda treden al jaren weer samen op als T-Spoon. Heb je ze vroeger weleens live gezien of misschien nog nooit maar zou je dat graag willen? Nu is je kans om ze (weer) live te zien. Vrijdag 3 juni zijn ze namelijk te bewonderen tijdens Icons Live in Het Kasteel in Rotterdam. Kaarten zijn nog verkrijgbaar!

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner