Snap!

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Snap!

In 1985 vormden producers Michael Münzing, Luca Anzilotti en Sven Väth de dance formatie “Organisation For Fun”. Toen in 1990 Sven uit de groep stapte besloten de 2 overgebleven producers (Michael en Luca) verder te gaan onder de alias “Power Jam”. Al snel werd de naam gewijzigd in Snap!

Dat betekende ook het grote succes voor de groep. In 1990 (officieel zelfs al in 1989) brachten ze hun eerste single uit: The Power. Een house plaat gecombineerd met hiphop. Het werd bijna in heel Europa een nr. 1 hit. Ook bij ons stond The Power 5 weken lang bovenaan in de charts. De sample van The Power komt overigens officieel uit het nummer Love’s Gonna Get You van Jocelyn Brown uit 1985.
Ook de opvolgers Ooops Up, Cult Of Snap en Mary Had A Little Boy behaalden allemaal in 1990 de top 10 in Nederland. Daarna nam Snap! een jaartje rust.
In december van 1991 verscheen Colour Of Love waarmee ze in 1992 wederom een top 10 hit te pakken. En toen… Toen kwam hun grootste succes single allertijden uit.
“Rhythm Is A Dancer” bestormde de charts. Alhoewel, hij kwam wat stroef op gang. Nederland moest nog even wennen aan deze sound. Pas in zijn 10e week in de charts kwam hij op positie nr. 1 terecht. De single bleef uiteindelijk bijna een half jaar in de hitlijsten staan.

Ook de opvolgers Exterminate (1992) en Do You See The Light (1993) kwamen weer in de top 10 terecht. Iets wat nog weinig dance artiesten voor elkaar hadden gekregen.
In 1994 verandere Snap! wederom van hun sound. Ze gingen met de tijd mee en hun muziek werd iets meer up-tempo. De single Welcome To Tomorrow kwam eveneens in de top 10 terecht. De opvolger “The First The Last Eternity” uit 1995 stond zelfs een aantal weken op nr. 2. Dit was tevens hun laatste officiële top 10 hit in Nederland.
Het laatste succes in de hitlijsten van ze was de single Rame uit 1996. In 2000 brachten ze hun laatste single uit: Gimme A Thrill. Zonder succes.
Daarna volgden er nog wel een aantal remixes van hun oude hits waarvan The Power Of Banghra uit 2003 het meest succevol was.
In de loop der jaren heeft Snap! vele gezichten gehad. Denk hierbij aan rapper Turbo B. (1990-1992) en zangeressen Penny Ford (1990-1992), Niki Haris (1993), Paula Brown (Summer) (1994-1995) en Neela Ravindra (1996).
Snap! bracht in hun carrière 3 albums, 15 singles en diverse greatest hits albums uit.

Om het allemaal nog makkelijker te maken gebruikte producer Michael Münzing op vele releases zijn alter ego: Benito Benites. Ook Luca Anzilotti gebruikte vaak een andere alias: John Virgo Garrett III.
De heren hebben beide onder vele namen samen muziek gemaakt. De meest noemenswaardige is misschien wel: TeleDildonics. Al is het alleen al om de naam…

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner