Sash!

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

SASH!

Het uit Duitsland afkomstige Sash! bestaat uit 3 producers: Thomas Lüdke, Ralf Kappmeier en Sascha Lappessen.
De laatstgenoemde is het gezicht van Sash! En de andere heren werken op de achtergrond mee aan dit project en staan liever niet in de schijnwerpers.
Sash! met het kenmerkende uitroepteken achter hun naam bracht in 1995 hun eerste single uit: It’s My Life.
Dit was een vrij simpel trance nummer en het was vooral in de clubs een groot succes, maar commerciël nog niet.
De opvolger “Encore Une Fois” uit 1996 deed het in de clubs ook erg goed en al snel werd het nummer ook opgepikt door een aantal grote Duitse radio- en tv zenders.
Ook in Nederland kwam de single uit en stond het in de lente van 1997 maarliefst 3 maanden in de hitlijsten. Een top 10 hit werd het echter niet.
Terwijl het eerste succes Franstalig was, was de opvolger Spaans: “Ecuador” met op de vocalen Rodriguez werd 1 van de grote zomerhits van 1997.
Het behaalde de 8e positie en bleef 17 weken in de hitlijsten staan. Ecuador is tevens de grootste hit uit de carrière van Sash!
Toen werd het tijd voor een Engels nummer. Samen met zangeres La Trec brachten ze de single “Stay” uit. Ook deze haalde nog net de top 10 in Nederland.
Dit was tevens de vierde en laatste single afkomstig van hun debuutalbum It’s My Life.
In de lente van 1998 verscheen hun nieuwe single met de toepasselijke titel: La Primavera. Deze keer in het Italiaans. Ook deze stond nog 2 maanden in de charts.
En hiermee heeft Sash! dan ook meteen een uniek record te pakken. Zij zijn namelijk de eerste artiest ooit die 4 hits achter elkaar wisten te scoren in 4 verschillende talen. Iets wat nog nooit eerder was gebeurt.

Op hun tweede album: Life Goes On (1998) werkten ze met meerdere bekende artiesten samen zoals Dr. Alban en Tina Cousins. (Colour The World en Mysterious Times). Maar de hits werden niet zo’n groot succes meer als de singles van het jaar ervoor.

In 1999 hadden ze nog een bescheiden hitje met Adelante en ook in 2000 wisten ze de charts te halen met Just Around The Hill, wat een tweede samenwerking was met Tina Cousins. En daarna viel er een lange stilte.

In 2008 zorgden ze voor een stunt… of toch iets anders. In hun thuisland scoorden ze ineens weer een enorme hit met Raindrops. Een bewerking van Encore Une Fois samen met zangeres Stunt. Ook in ons land werd het 2 maanden lang een hitje.

Sash! bracht nog wel meer singles uit die geen hit werden in ons land: Move Mania, Ganbareh, With My Own Eyes en I Believe zijn hier mooie voorbeelden van.
In totaal heeft Sash! tot 2013 toch nog 6 albums uitgebracht.
Naast hun eigen singles stonden ze ook bekend om hun remixes. Ma Baker van Boney M in 1998 bijvoorbeeld werd ook een grote hit.
Verder maakten ze remixen voor 2 Unlimited, Kadoc, Jean-Michel Jarre, Todd Terry, Dario G, Savage Garden, Kylie Minogue, Isaac Hayes, ATB, Haddaway, Captain Hollywood en Snap!
Dit deden als Sash! en hun andere alias Tokapi.
Ook zaten ze achter Encore! (bekend van Le Disc-Jockey). Verder hebben ze achter nog meer projecten gezeten maar die zijn in ons land nooit succesvol geweest.
Sash! draait tegenwoordig vooral als DJ op feesten. Produceren gebeurt ook nog steeds.
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner