Party Animals

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Party Animals

Toen de happy hardcore een enorme hype was ontstonden er diverse projecten en acts. De Party Animals waren hier een mooi voorbeeld van.
In 1995 verschenen de gabbers voor het eerst in de videoclip van Technohead’s I Wanna Be A Hippy.
Van deze gabber plaat werd een vriendelijkere uitvoering geremixed door Flamman & Abraxas. Helaas hebben de heren nooit een cent verdiend aan de single overigens en gingen bijna alle credits naar Technohead.
Omdat de reacties op de videoclip veelal positief waren besloten ze onder de naam de Party Animals een single uit te brengen en voor de videoclip werden dezelfde gabbers gevraagd. En zo werden zij het gezicht van de groep.
Have You Ever Been Mellow? was het eerste commerciële succes. Alhoewel de single in 1995 al verscheen werd het pas in februari van 1996 een hit. Nr. 1 zelfs! Ook de 2 opvolgende singles werden een nummer 1 hit: Hava Naguila (de enige single waar je Flamman & Abraxas ook in de clip ziet, de mannen in de gele maatpakken) en Aquarius.
Daarna volgden er nog een aantal singles als We Like To Party, Atomic, My Way, Hawaii 5-0 etc. Na een stilte 4 jaar kwamen ze zelfs terug met een single genaamd Life Is Short. In 2008 hadden ze voor het laatst succes in de Nederlandse hitlijsten.
In de loop der jaren hebben de Party Animals diverse gezichten gehad. Denk aan MC Remsy, Paul (de man met de lange haren en grote bril), Evert, Patrick, Youri en Jordi etc. De laatst 2 genoemden hebben ook bij de Mini Animals gezeten, dit was een single waarvan de opbrengst naar een goed doel ging.
De heren Flamman & Abraxas zaten naast de Party Animals achter vele andere projecten. Natuurlijk onder hun eigen naam samen met MC Lynx maar ook Tekno Mafia, Patrick Jumpen, Fierce Ruling Diva en Double Date. (De tweeling die een poging deden om naar het songfestival te gaan maar redelijk vals zongen).
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner