Mark’ Oh

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Mark’ Oh

Vandaag gaat het over Mark’ Oh. De echte naam van deze Duitse DJ is Marko Albrecht en hij zag in 1970 het levenslicht.

Mark’ Oh bracht in 1993 zijn eerste single uit met de titel Randy (Never Stop That Feeling). In zijn thuisland werd het meteen een hit maar de rest van Europa kreeg het nog niet echt warm van zijn muziek.
Een jaar later was de rest van Europa wel klaar voor zijn sound. Zijn single “Love Song” werd erg goed ontvangen en kwam ook in ons land in de hitlijsten binnen in november van 1994 en verliet deze pas weer halverwege februari 1995.

Dit was sowieso de periode dat deze stroming van muziek erg populair werd want in de laatste week dat Love Song in de charts stond  stonden inmiddels ook Charly & Theo (Wonderfull Days), Scooter (Hyper Hyper), E-Rotic (Max Don’t Have Sex With Your Ex), U96 (Love Religion) en Captain Hollywood Project (Flying High) in de hitlijsten.

De opvolger van Love Song was meteen zijn meest succesvolle: “Tears Don’t Lie”. Deze single kwam officieel ook uit 1994 maar werd in 1995 een hit. Tears Don’t Lie bevat een sample van de Italiaanse band Daniel Sentacruz Ensemble (single: Soleado uit 1974).
Het gerucht gaat dat Mark’ Oh na het oppitchen van deze plaat er een beat, melodie en stukje tekst op heeft gezet en dat de single binnen een kwartier af was! Tears Don’t Lie behaalde in ons land de nr. 2 positie en in Duitsland zelfs nr. 1.

Na het succes van de vorige single werd ook Randy (Never Stop That Feeling) opnieuw uitgebracht en werd zelfs een bescheiden hitje.

Mark’ Oh veranderde daarna met zijn muziekstijl. Singles als Tell Me en The Right Way werden geen hit. Alleen de cover op Visage – Fade To Grey werd in 1996 nog hit met als hoogste positie nr. 24.

Daarna werd het in ons land erg stil rondom hem. In zijn thuisland bleef hij populair. Kwa stijl ging hij steeds met de stroming mee. De hands-up stijl deed het goed in zijn thuisland en hij behaalde daar veel successen mee. Misschien eens leuk om op te zoeken zijn hits als: When The Children Cry, Stuck On You, Words en Let This Party Never End.

Mark’ Oh bracht uiteindelijk 7 albums en 29 singles uit. Ook hij draait vandaag de dag nog steeds veel op feesten.

De beste man zat ook achter een ander dance project dat zelfs in Nedeland nog een hit had. U herinnert zich vast nog wel de Digital Rockers – Because I Love You welke 8 weken lang in de top 100 stond.Naast zijn eigen muziek en de Digital Rockers heeft hij ook een aantal platen geproduceerd voor Perplexer.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner