Magic Affair

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Magic Affair

Als er 1 land koploper is wat betreft Eurodance projecten dan is het Duitsland wel. Ook de roots van Magic Affair liggen namelijk bij onze oosterburen.

Producer Mike Saab richtte Magic Affair op in 1993. Of eigenlijk verandere hij de naam van de groep want ze bestonden al vanaf 1988 onder de naam The Mysterious Art.
Zoals wel we vaker zien in de 90’s bestond M.A. uit een rapper, Burnell Keith Herring en zangeres Franca Morgano.

Ze brachten hun eerste single in 1993 uit maar het werd pas een hit in het voorjaar van 1994. We hebben het natuurlijk over de “Omen III” welke 12 weken in de lijsten stond met als hoogste positie nr. 7.

Hun tweede single “Give Me All Your Love” stond ook 2 maanden in de charts en werd ook een top 10 hit. Hun derde hitje was “In The Middle Of The Night” deze stond uiteindelijk maar een maand in de Nederlandse hitlijsten. Hun vierde single “Fire” kwam niet verder dan de tipparade. Eind 1994 was het succes van Magic Affair weer voorbij in Nederland.

In 1995 werden de originele rapper en zangeres uit de band gegooid en vervangen door 2 dames, Jannet de Lara en Anita Davis. Jannet werd eind 1996 weer vervangen door rapper Richard Smith die daarvoor actief was bij E-Rotic. In 2004 keerde de eerste zangeres Franca Morgano weer terug bij de groep waar ze tot de dag van vandaag nog steeds bij actief is.

Ze brachten tot 2014 in totaal 13 singles en 2 albums uit. Producer Mike Saab werkte in 2009 nog aan een comeback album van de groep maar overleed dat jaar onverwachts op 49 jarige leeftijd.
Nog een klein weetje: Waarom was de titel van de eerste single Omen III en niet gewoon Omen? Wat ik al eerder vermelde is dat M.A. van 1988 tot 1992 actief was onder de naam The Mysterious Art. En onder deze naam brachten ze in 1989 de single “The Omen” en de opvolger “Carma (Omen II)” uit.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner