Klubbheads

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Klubbheads

De Klubbheads bestaat uit Koen Groeneveld (ook bekend als BoozyWoozy) en Addy van der Zwan (IttyBitty). Iets later voegde ook Jan Voermans (Greatski) zich toe tot de klubb.

Ze zijn wereldwijd beroemd geworden onder vele pseudoniemen (daar lees je zo meer over) maar als de Klubbheads zijn ze het meest bekend.

Het begon voor Koen en Addy allemaal al in 1988. Toen maakten zij mixen en remixes voor o.a. een radioshow van Ferry Maat. We kamen de namen van Koen en Addy voor het eerst ook tegen op de cd: Turn Up The Bass 1990 Megamix. Ze waren daarna t/m 1996 ook verantwoordelijk voor de rest van de TUTB megamixes. Ook maakten zij de House Party 5, 9 en 13½ mix, de Yabba-Dabba-Dance mixen, Mega Dance mixen en ga zo maar door.

In 1991 brachten ze hun eerste single uit onder de naam: KA-22 met als titel “Metamorphism” en in 1992 zetten ze zich echt goed op de kaart met een nummer dat nog steeds iedereen wel kent “The Ultimate Seduction” uitgevoerd onder dezelfde artiestennaam. Dit was hun eerste single die in het voorjaar van ’92 in de hitlijsten kwam. Als The Ultimate Seduction brachten ze nog meer singles uit zoals House Nation, Ba Da Da Na Na Na en Together Forever.

In 1995 kwamen ze voor het eerst met een Klubbheads plaat: Cha Cha gevolgd door Work That Pussy en “The Magnet”. Het werd al iets commerciëler vanaf 1996 toen de release van “Klubbhopping” uitkwam. Daarna volgden o.a. “Discohopping” (1997), Kickin’ Hard en Raise Your Hands Up een samenwerking met Mark van Dale (beide ’98). In 2000 behaalden ze als de Klubbheads voor het eerst de charts met de singles Turn Up The Bass en Big Bass Bomb.
In 2001 scoorden ze hun eerste en enige top 10 hit met “Hiphopping” waarvan de melodie een regelrechte kopie was van Dr.Dre & Eminem – Forget About Dre. Verder hadden ze nog wat hits met Here We Go, Let The Party Begin enz.

In 1997 richten ze hun eigen label op: Digidance. Via dit label zijn vele singles en albums van andere bekende artiesten verschenen zoals: DJ Jean, Mad’House, September, The Underdog Project, Scooter, Special D, Ultrabeat, Jan Wayne, DJ Kicken, Jeckyll & Hyde, DJ Sammy & Yanou en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Helaas ging het label in 2009 failliet.

Naast hun eigen producties waren de heren verantwoordelijk vele hits van andere artiesten. Zo produceerden zij o.a. bijna alle commerciële single van DJ Paul Elstak (vaak onder de naam K&A). Maar ook de nummer 1 hit “The Launch” van DJ Jean kwam van hun hand. En wel meerdere singles van hem als Supersounds, U Got My love en Love Come Home. Ook Nance – Kiss It en Big Brother Is Watching You, Chiara – Guardian Angel en Catalana – The Summer Of Love was allemaal een productie van de heren.

Koen Groeneveld had solo als DJ BoozyWoozy een aantal succesvolle hits. Zo stond “Party Affair” (gebaseerd op Family Affair van Mary J Blige) 17 weken in de charts en kwam het op nummer 4 terecht.

In 2005 brachten ze als Hi_Tack de single “Say Say Say (Waiting 4U)” uit. Hiermee stonden ze 4 maanden in de top 100. Ook maakten ze in dat jaar weer als de Klubbheads een remix van Southside Spinners – Luvstruck. Dankzij deze remix werd het voor de derde keer een hit in Nederland.

De heren hebben dus onder vele namen muziek gemaakt. De bekendste naast de Klubbheads, The Ultimate Seduction en Hi_Tack is waarschijnlijk wel Drunkenmunky. Verder heetten ze ook: Da Techno Bohemian, DJ Disco, Cooper, Delano & Crockett, Rave Nation, Too Fast For Mellow, Da Klubb Kings, Lorindo, Rollercoaster, Trancemission, Van Zanten, The Tone Selector, Trashcan en zo kan de lijst nog wel even doorgaan.

Ook maakten zij remixes voor o.a. Doop, Duke, 2 Brothers On The 4th Floor, 2 Unlimited, David Guetta, Fatboy Slim, Dance Nation, Def Dames Dope, MC Miker G & DJ Sven en nog een hele waslijst.

Kortom stilzitten hielden en houden ze vandaag de dag nog steeds niet van.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner