Haddaway

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Haddaway

De in Trinidad & Tobago geboren zanger wist van 1993 t/m 1995 de hitlijsten wel te vinden in ons land met een aantal hits.

Nestor Alexander Haddaway, zoals de beste man volledig heet heeft een Nederlandse vader en een Trinidadiaanse moeder. Hij groeide op in Washington in de Verenigde Staten maar vertrok eind jaren 80 na zijn studie naar Keulen in Duitsland om professioneel American football speler te worden.

Op de lagere school was hij al veel met muziek bezig en zijn droom was ook eigenlijk om zanger te worden. Dit was ook zijn tweede reden om naar Duitsland te vertrekken. En dat is niet voor niks geweest.

In 1992 bracht hij zijn eerste single uit: “What Is Love” zou oorspronkelijk een rustig nummer zijn maar Haddaway stond er op dat het een dance nummer moest worden. En hij had gelijk. In heel Europa werd het een grote hit. Bij ons in Nederland stond hij zelfs in het voorjaar van 1993 op nummer 1 en het nummer bleef 20 weken in de charts staan. Dit is ook meteen zijn populairste hit geweest bij ons.

Zijn tweede single “Life” werd één van de grootste zomerhits van 1993 en kwam nog op nummer 3 terecht in de hitlijsten. De opvolger “I Miss You” werd ook nog een bescheiden hitje.

In 1994 bracht hij 1 single uit: “Rock My Heart”. Deze single kwam niet hoger nummer 17 in Nederland. Toch is dit een single die iedereen vandaag de dag nog steeds meezingt.

“Fly Away” werd in 1995 nog een top 10 hit en ook de opvolger “Catch A Fire” stond nog 4 weken in de charts.

Daarna doofde het vlammetje snel uit voor hem in Nederland. Hij scoorde geen enkele hit meer bij ons. De in 2003 What Is Love Reloaded stond nog wel 1 week in de top 100 met als hoogste positie nr. 100.

Toch heeft de man niet stilgezeten. Vorig jaar bracht hij nog een single uit. Daarmee staat de teller op het aantal uitgebrachte singles van hem op 25 stuks. Zo bracht hij in 2008 samen met Dr. Alban “I Love The 90’s” uit. Een titel die wel past bij Decibel natuurlijk! In 2012 verscheen “Up And Up”, een samenwerking met The Mad Stuntman die we allemaal nog wel kennen van zijn hits met Reel 2 Real.

Haddaway bracht in totaal 6 albums uit en heeft in zijn carrière ruim 21 miljoen cd’s verkocht.

In 2004 werkte hij ook mee aan Comeback United. Naast Haddaway zaten o.a. ook Coolio, Emilia, Limahl en de Weather Girls in dit project.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner