Gigi D’Agostino

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Gigi D’Agostino

Gigi D’Agostino werd op 17 december 1967 in Turijn, Italië geboren als Luigi Celestino Di Agostino en begon in 1986 op zijn 19e als DJ in een locale discotheek. Vanaf 1993 werd hij bij het grotere publiek bekender toen hij als vaste DJ ging draaien bij discotheek Ultimo Impero.

In 1994 tekende hij een contract bij het label Noise Maker (BXR) dat van 1 van de producers van Cappella is en begon Gigi met het produceren van muziek.

Zijn eerste hit had hij in 1996 te pakken met de dromerige dreamhouse track “Sweetly”. In Nederland kwam de single tot de 20e plek. Sterker nog, Nederland was het enige land in de wereld waar de single de hitlijsten wist te behalen. In hetzelfde jaar bracht hij ook zijn debuutalbum uit.

Vervolgens viel er een stilte van 3 jaar (of eigenlijk zelfs 5 jaar). Zijn tweede album L’amour Toujours zag in 1999 het levenslicht.

Op dit album stond onder andere de single “La Passion” dat pas 2 jaar na verschijning ineens de charts bestormde en bijna een half jaar een hit was.

De vervolg single was “L’amour Toujours”. De versie op het album uit ’99 was een combinatie van trance en breakbeat. In 2000 besloot Gigi om de single in een nieuw, harder italodance jasje te steken. Het werd in 2001 een nr. 1 hit in Nederland en bleef maar liefst 30 weken rondhangen in de top 100. Ook in Denemarken bereikte het de eerste positie. Dit nummer doet het nu ruim 20 jaar nog steeds goed op feesten!

In 2002 verscheen de single “The Riddle”. Deze cover van Nik Kershaw (uit 1984) werd wederom een dikke top 10 hit in Nederland, België, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. In zijn thuisland werd het echter geen hit.

De opvolger “Bla Bla Bla” werd een kleine hit maar verdween na een maand al uit de Nederlandse hitlijsten. In Oostenrijk (nr. 3 hit, 34 weken) en Duitsland (nr. 4 hit, 24 weken) waren ze meer gecharmeerd van deze single.

Alhoewel de 4 bovengenoemde singles allemaal pas een hit in 2001 en 2002 werden kwamen ze dus oorspronkelijk al uit 1999. In 2001 kwam er tussen deze singles ook nog de hit “Super” uit samen met Alberino. Dit nummer stond weer niet op zijn album.

Met “Silence” leek het er lange tijd op dat Gigi in 2003 zijn laatste hit zou scoren. Ruim 15 jaar bleek dat toch niet het geval. DJ Dynoro bracht in 2018 “In My Mind” uit met daarin de melodie uit l’amour toujours verwerkt. Gigi gaf toestemming om de single uit te brengen. Het enige dat hij eiste was dat zijn naam werd toegevoegd aan de hit.

In 2004 bracht Gigi het album L’amour Toujours deel 2 uit. Dit was wederom een italodance album maar de tracks kwamen (bijna) niet verder dan 100bpm.

Gigi D’Agostino gebruikt al sinds eind jaren 90 overal hetzelfde logo dat is gebaseerd op een Japans logo: 舞, dat letterlijk dansen betekend.

Gigi heeft vele producties en albums op zijn naam staan. Zo heeft o.a. ook een aantal hits en remixes geproduceerd voor Cappella. Daarnaast brengt hij ook regelmatig muziek uit onder een andere naam: Lento Violento. Verder gebruikt hij tal van andere aliassen: Zarro Dag, Musichismo, Scialadance, Il Grande Viaggio, Uomo Suomo.

D’Agostino heeft ook een slechte eigenschap. Hij heeft er namelijk nogal een handje van om voor een optreden ergens te laat te komen of gerust een kwartier te draaien en dan weer te stoppen.

Er is in 1996 nog sprake geweest van een single samen met Robert Miles. Deze is nooit uitgebracht omdat de hun labels het niet met elkaar eens konden worden over wie de distributie zou doen.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner