E-Rotic

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

E-Rotic

Sex doet het altijd goed moeten de producers achter E-Rotic in 1994 hebben gedacht. Zoals zo vaak in die tijd werden de Eurodance projecten uit de grond getrokken alsof je een blik sardientjes opent.
Voor even lekker maar ze zijn zo weer op. ? Althans, hier in Nederland. Na 4 hits hadden we het wel weer gehad met E-Rotic.

In Duitsland en Japan niet, daar zijn ze tot de dag van vandaag nog steeds razend populair.

E-Rotic bestond uit een blonde zangeres en uiteraard een rapper. Je verwacht het niet hè?! Liane Hegemann (Lyane Leigh) was de eerste zangeres van de groep, Richard Michael Smith de eerste rapper. Beide werden in 1996 vervangen na een ruzie met de producers.
Hun eerste hit ging over Max die geen sex met zijn ex mocht hebben en de opvolger ging over Fred die terug naar bed moest komen.
Rijmen waren ze goed in! Applaus! Verder brachten ze nog singles uit als Sex On The Phone, Willy Use A Billy…Boy, Fritz Love My Tits, Mambo Nr. Sex, Oh Nick Please Not So Quick.

Naast hun vooral sexueel getinte albums brachten ze overigens in 1997 een Abba cover album uit.

Zoals wel vaker bij dit soort projecten heeft E-Rotic vele gezichten gehad. Naast Liane waren ook Lydia (oud zangeres van Missing Heart) en Yasemin verbonden aan de groep.
Over de rappers is iets minder bekend behalve dat kort geleden bekend is gemaakt dat 1 van de producers, David Brandes de stem was van de rappers.
De meeste producers achter E-Rotic zaten uiteraard ook weer achter andere projecten: Missing Heart, Das Modul, Novaspace, God’s Groove en Pharao zijn een paar voorbeelden.
Toen in 1996 Liane en Richard de groep verlieten gingen zij verder als S*E*X* Appeal. Liane is later weer terug gekeerd bij E-Rotic.
Omdat de groep enorm populair was in Japan werd daar de groep Shanadoo opgericht. De groep bestond uit 4 dames en ze brachten meerdere covers uit van E-Rotic maar dan in het gebrekkig Engels en deels Japans.
De hit My Samurai was bijvoorbeeld een cover van Fred Come To Bed.
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner