Daft Punk

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Daft Punk

De robots van Daft Punk zagen het levenslicht voor het eerst in 1993. Alhoewel robots? Helemaal in het begin waren de heren Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo nog gewoon als zichzelf te zien.
Pas rond 1996/1997 besloten ze om zichzelf minder te laten zien door in het begin maskers te dragen, wat later overging op de helmen.
Voor Daft Punk zaten de Franse heren samen in de rockband Darlin’ maar besloten ze zich te gaan verdiepen in electro en met succes.
In het begin liep het allemaal wat stroef bij ze. Hun eerste EP in 1993 werd niet echt een succes en ook eind 1995 werd hun single

“Da Funk” nog niet goed ontvangen. Totdat de heren in 1996 besloten om er een videoclip bij te maken. Misschien herinneren jullie de hond die op krukken liep nog wel die aan het reizen was met het openbaar vervoer!

Deze clip zorgde meteen voor bekendheid. De opvolger “Around The World” werd (misschien ook wel dankzij de videoclip) een wereldwijd succes!

Met hun album Homework uit 1997 zette Daft Punk zichzelf helemaal op de kaart! Met nog een aantal singles die geen hit werden werd het weer even stil tot het jaar 2000.
One More Time kwam uit en ook deze single werd een regelrecht succes! Voor de videoclip werd samengewerkt met Leiji Matsumoto die bekend stond om zijn tekenstijl. In 2001 volgde hun tweede album waarvan 5 singles uitkwamen met allemaal clips van Leiji Matsumoto wat uiteindelijk resulteerde in de film Interstella 5555.
Daarna werd het weer stil tot 2005. Ze kwamen met een album genaamd “Human After All” en ze waren voor het eerst in hun videoclips te zien met hun helmen op. Op dit album werd behoorlijk geëxperimenteerd en dit viel niet bij iedereen in goede aarde.
Wederom viel er een stilte van 5 jaar. Voor de film Tron: The Legacy maakten ze in 2010 de soundtrack. Ze speelden ook nog een kleine rol in de film.
En toen… Het was 2013 en Daft Punk was terug! En hoe?! Samen met Pharrell Williams

en Nile Rodgers kwamen ze met de single “Get Lucky”. Ze brachten het album Random Access Memories uit dat tot de dag van vandaag het bestverkochte dance album op vinyl ooit is!

Daft Punk was op hun hoogtepunt en vele fans zaten te hopen op een vervolg album! Maar was die wel te overtreffen? We zullen het nooit weten want in februari van 2021 kondigden ze aan er mee te stoppen.
Thomas Bangalter was ook betrokken bij een ander project uit 1998. Hij was namelijk 1 van de producers van Stardust, bekend van de hit: Music Sounds Better With You.

De vader van Thomas Bangalter is ook geen onbekende trouwens: Daniel Vangarde.

Deze man schreef o.a. de hits D.I.S.C.O. en Hands Up voor de band Ottawan.
En de hit Help! Get Me Some Help! van Tony Ronald… die wij hier natuurlijk vooral goed kennen als “Wonderfull Days” van Charly Lownoise & Mental Theo!
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner