Cascada

headerdb2023

Muziek Info

Decibel Muziek Info is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Cascada

We maken vandaag een uitstapje naar de 00’s!

Het uit Duitsland afkomstige Cascada bestaat uit producers Manuel Reuter, Yann Peifer en zangeres Natalie Horler. In 2004 brachten ze hun eerste single uit: Miracle. Dit nummer werd toen geen hit maar behoort inmiddels bij de (vooral Duitse) fans tot 1 van hun favoriete singles. Overigens werd het nummer uitgebracht onder de naam Cascade maar omdat er een andere band dezelfde naam droeg hebben ze hun naam toen aangepast naar Cascada om een rechtzaak te voorkomen.

De opvolgers van Miracle, allemaal in de toen razendpopulaire Hands-Up style, Bad Boy en How Do You Do (een cover van Roxette) deden het ook nog niet best.

In de zomer van 2005 kwamen ze met de single “Everytime We Touch” een cover van Maggie Reilly en ook dit leek een flop te gaan worden. Toch bleken wij Nederlanders wel gecharmeerd te zijn van het nummer al gebeurde dat pas ruim een jaar later. Begin september 2006 kwam het nummer in de hitlijsten met als hoogste positie nummer 12. In hun thuisland, Duitsland werd Everytime We Touch zelfs pas in 2007 een hit, sterker nog het was pas hun eerste single die in de Duitse hitlijsten kwam.

Als opvolger werd in Nederland opnieuw Miracle uitgebracht. Nu met meer succes want het haalde zelfs de top 10. Ook de opvolgers (A Never Ending Dream en What Hurts The Most) werden nog bescheiden hitjes.

In 2009 verandere Cascada van muziekstijl en lieten ze de hardere beats achter zich. De eerste single met hun nieuwe sound werd meteen hun grootste hit: Evacuate The Dancefloor, deze stond maarliefst 23 weken in de charts.

Daarna volgden er nog een aantal hits als San Francisco, Fever, Dangerous. In 2012 hadden ze hun laatste hit in Nederland.
Ze zijn nog steeds actief en hebben tot nu toe 6 albums en maarliefst 45 singles uitgebracht.

De mensen achter Cascada hielden niet van stilzitten. Ze zitten achter meerdere grote projecten waarvan R.I.O. het meest bekend is. Verder zaten ze ook achter Siria, Tune Up!, Spencer & Hill en Akira (niet te verwarren met de speedcore dj). Ze hebben ook hun eigen platenlabel: Zooland Records.

Yann Peifer is bij het grote publiek ook bekend als “Yanou”. In 2001 scoorde hij in ons land samen met DJ Sammy en de Nederlandse zangeres Do een grote hit met Heaven. Ook On & On samen met Do was een groot succes.
Manuel Reuter is in Duitsland ook bekend als “DJ Manian” en heeft daar vele hits gescoord.

Naast haar zangkwaliteiten heeft Natalie ook in de Duitse versie van de Playboy gestaan. Dat wordt even googlen als je benieuwd bent. 😉

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner