Captain Jack

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

Captain Jack

Het project Captain Jack zag het levenslicht in 1995. Het doel van de befaamde project Captain Jack was eigenlijk heel simpel: We zetten een aantal schaars geklede dames bij elkaar in een videoclip, we maken een aantal leger gerelateerde hits met soms een seksueel tintje en dan zal het vast wel scoren. Nou dat deed het zeker!

De eerste single van Captain Jack met de titel Captain Jack stond in Nederland 4 weken op nr. 1 in de Top 50.

En nadat de Party Animals met Hava Naquila de nr. 1 positie van CJ overnamen was het dezelfde Captain Jack die een week later de nr. 1 positie weer overnam met Drill Instructor.

De derde single van CJ was een grote zomerhit: Soldier Soldier. En zo geschiedde het dat CJ in de zomer van 1996 met 3 hits in de Top 50 stond! Iets wat voor die tijd een unicum was!

Het jaar 1996 was sowieso hun beste jaar met maar liefst 5 hits waarvan 4 stuks de Top 10 behaalden. Hun 4e hit was Little Boy en nr. 5 Another One Bites The Dust. Een cover gemaakt voor het Queen Dance Traxx project. (Waar Blossom’s Bicycle Race ook een onderdeel van was).

Waar Nederland meestal na een aantal hits klaar is met dit soort projecten scoorde CJ in 1997 met Together Forever en in 1999 met Get Up toch nog een bescheiden hitje. Zelfs in 2008 wisten ze nog een keer de charts te bereiken.
De eerste Captain Jack was Sharky Urban. Hij was nog te horen op de eerste single maar werd voordat Drill Instructor werd uitgebracht vervangen door Franky Gee. Samen met zangeres Liza Da Costa is hij een aantal jaar het gezicht geweest. Helaas overleed Franky op 43 jarige leeftijd in 2005 aan een hersenbloeding.
In 2008 kreeg het CJ project een tweede booster met een nieuwe frontman Bruce Lacy. Dit doet hij tot de dag vandaag nog steeds.
CJ heeft wel heel wat zangeressen versleten. De bekendste, Liza verliet in 1998 CJ en werd vervangen door Mario Lucia Lozanes. Andere zangeressen in de loop der jaren waren o.a. Jamie Lee, Laura Martin, Ilka Anna Antonia Taue en Michelle Stanley.
Er verschenen maarliefst 8 albums, 6 verzamelaars en 31 singles van CJ t/m 2021.
De producers achter CJ zijn Richard Witte, Udel Niebergall en Eric Schnecko. Zij waren ook verantwoordelijk voor een aantal andere dance projecten waarvan misschien Tube-Tech de bekendste is.
Ook “Rotzooi” bekend van Poep op je Buik, welke op Hollands Hakkûh uit 1993 staat is van dezelfde producers.
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner