2 Unlimited

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

2 Unlimited

Het is 1989 wanneer 2 producers uit België, Phil Wilde en Jean-Paul de Coster besluiten om een platenmaatschappij op te richten, gericht op dance muziek: Byte Records werd geboren.

Nadat ze al diverse projecten hadden uitgebracht van zichzelf en andere artiesten (daar kom ik later in dit bericht op terug) kwamen ze begin 1991 met de single “Get Ready For This” onder de naam 2 Unlimited.
Dit instrumentale nummer sloeg zo goed aan in de clubscene dat ze besloten om er vocalen onder te zetten en het commercieel uit te brengen.

Ray Slijngaard en Anita Doth werden gevraagd voor de vocalen! En de rest geschiedde. Een regelrechte hit machine was geboren. Twilight Zone, No Limit, Tribal Dance, Faces, No One, Let The Beat Conrol Your Body, The Real Thing, Jump For Joy en ga zo maar door…
Alles werd wereldwijd een grote hit! Ze brachten 3 albums en een verzamelaar uit: Get Ready, No Limits, Real Things en Hits Unlimited!

In 1996 stopten Ray en Anita bij 2 Unlimited en het einde leek in zicht voor de groep. Toch probeerden de producers het in 1998 nog een keer maar dan met 2 dames, Romy & Marion.
De eerste single “Wanna Get Up” werd nog een aardig succes. Maar na 3 singles en een album (II) ging de stekker er alweer uit.
De echte fans waren toch al niet heel erg te spreken over 2 Unlimited deel 2 (zoals ik ze altijd noem).

In 1999 was het klaar met 2 Unlimited. Twilight Zone, No Limit en Tribal Dance werden in de 00’s nog in een nieuw jasje gestoken.
Dat werd nog een aardig succes in Duitsland, hier in Nederland werd het niks.

Jaren later kwamen Ray & Anita toch weer bij elkaar. Ze wilden zelfs een nieuwe single uitbrengen maar de producers van 2 Unlimited hielden dit tegen. In 2010 werd alsnog onder hun eigen naam de single “In Da Name Of Love” uitgebracht. Het werd nog een aardig succes ook. De opvolger werd helaas een flop.

Vandaag de dag treed 2 Unlimited nog steeds op. Anita Doth was er tot 2016 bij maar wilde zich meer richten op haar solo werk.
Zij werd vervangen door Kim (ook bekend van Dance Nation).

De producers van 2 Unlimited hielden niet van stil zitten. Naast het runnen van hun platenmaatschappij waren zij ook bij vele andere projecten betrokken als: Def Dames Dope, CB Milton, T-99, Caught In The Act, Bass Bumpers, Kate Ryan en zelfs bij een aantal hits van Jim Bakkum en K-Otic.

Ray Slijngaard bracht ook nog een solo single uit in 1997 en richtte een eigen label op. 1 van de successen van zijn label was T.O.F. die we natuurlijk allemaal nog kennen van de hit Funk It Up.
Anita Doth bracht van 1999 t/m 2001 een aantal singles en 1 album uit. In 2012 bracht ze nog een single uit en in 2018 was ze te horen op de single Marathon van JeBroer.
Deze zomer werkte ze nog mee aan een hardstyle track van de Haagse DJ Outsiders.
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner