4 Tune Fairytales

header2
bannersite new
previous arrow
next arrow

ZondagInfo

ZondagInfo is een item op de Decibel Community door Bayram Turk.
Iedere week belichten wij een ander artiest of band uit de 90’s of 00’s.

Check de Decibel Community op Facebook voor meer info.

4 Tune Fairytales

Toen in 1996 de happy hardcore een enorme hype was speelde ID&T daar natuurlijk slim op in! Ze kwamen met het sublabel Pengo Records waar voornamelijk happy hardcore op uitgebracht werd.
Denk hier aan Critical Mass, Mindtrust, Wonderland, Pulp Shock, Weirdo en zelfs 3 Steps Ahead met een single.

4 Tune Fairytales hoort ook in dit rijtje thuis. Ze bestonden uit producers Richard van Enteren (Tricky Ricky), Patrick Bakker en zangeres Lilian van Sonsbeek.
Hun eerste single “My Little Fantasy” was een up-tempo happy hardcore track. Dat wil zeggen dat het nummer net even wat meer bpm had dan de gemiddelde happy hardcore track in de hitlijsten. Het werd een aardig succes en piekte uiteindelijk op nr. 15 in de hitlijsten.
Ook de opvolger “Take Me 2 Wonderland” behaalde nog de hitlijsten met een piek van nr. 48. En met de single “Ding-A-Dong”, een cover van Teach-In, deden ze nog een derde poging maar het vlammetje was al weer uitgedoofd.
Ter promotie van hun singles traden ze ook veel op en kwamen ze in 1997 met het album Fantasies. Echter verscheen deze niet in de winkels en was hij alleen verkrijgbaar tijdens hun optredens. Hier hadden ze ook een reden voor. 4 Tune Fairytales was het niet eens met de tracklist en het aantal remixes dat op het album geplaatst waren door ID&T. Maar omdat er al een beperkte oplage bedrukt was besloten ze om hem te verkopen als ze optraden. Daarmee is dit 1 van de zeldzaamste happy hardcore albums allertijden geworden. Op een Mystery Land cd uit 1996 staat ook nog een deel van een live optreden van 4TF.
Voordat 4TF opgericht werd hadden overigens 2 leden (Lilian en Patrick) al een eurodance plaat uitgebracht onder de naam C.O.D.
Lilian heeft naast 4TF wat solo werk ook nog nummers ingezongen voor Jaimy & Kenny D en Direct Drive.
De producers van 4TF zaten uiteraard achter nog meer muziek. Love Decade met See Me Jumping is een mooi voorbeeld en ken je misschien nog wel van de cd compilatie Happy Hardcore 4. Daarnaast zaten ze ook achter Eye2Eye, Orinoco, Allora. Ook maakte 1 van de producers nog een remix van de single Don’t Fuck With A Chuck van Chucky, uiteraard bekend van Thunderdome.
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner